GARANTİLİ - HIZLI - TEMİZ

Açık Renk Koltuk Nasıl Temizlenir

Açık Renk Koltuk Nasıl Temizlenir Açık renk koltukların dezavantajı çok kolay kirlenmeleri ve her lekeyi göstermeleridir. Saç ve vücudun doğal yağları koltuğun kumaşına nüfuz ederek renginin bozulmasına ve kirlenmesine neden olabilir. Ayrıca fazla kullanım sonucu açık renkli koltukların renkleri solabilir. Koltuklarda kullanılan mikrofiber, polyester, pamuk ve yün gibi kumaşlar temizlenebilir ve ufak bir çabayla onarılabilir. Aşağıda açık renkli koltukları temizlerken kullanabileceğiniz aşamaları bulabilirsiniz.

Koltuk temizliği ve silmek sizin için sorunsa biz sizin için profesyonel olarak koltuklarınızı yıkaya biliriz. Koltuk yıkama ile ilgili detaylı bilgileri bu Koltuk Yıkama sayfadan edinebilirsiniz

Malzemeler:

  • Sıcak su
  • Tas
  • Yumuşak beyaz pamuk bez
  • Temiz açık renkli bir sünger
  • Hafif sıvı bulaşık deterjanı
  • Beyaz sirke
  • Karbonat
  • Boraks

Açık Renk Koltuk Nasıl Temizlenir

Talimatlar:

  1. 2 bardak sıcak su ile 1 çorba kaşığı hafif sıvı bulaşık deterjanını bir tasın içinde karıştırınız. Karışımı köpük oluşuncaya kadar iyice karıştırınız. Sabunla karıştırılmış sıcak su lekeleri çözmede soğuk sudan daha etkili olduğu için karışımı soğumadan kullanmaya dikkat ediniz.
  2. Beyaz pamuk bezi sabunlu karışıma batırıp daha sonra fazla suyunu sıkınız. Hiçbir zaman renkli bir bez kullanmamalısınız çünkü sıcak su ve bulaşık deterjanı birleşimi renkli bezin renginin açık renkli olan koltuğunuza geçmesine neden olabilir. Eğer beyaz bir beziniz yoksa bej ya da fildişi renginde bir bez kullanabilirsiniz. Ayrıca, bezinizdeki fazla suyu iyice sıkmazsanız koltuğunuz fazla ıslanıp küflenebilir.
  3. Koltuğunuzun kumaşını nemli bezinizi kullanarak sıkı dairesel hareketlerle siliniz. Sabunlu karışımı kumaşa iyice işlemesi için 10 dakika bekletiniz.
  4. Sabunlu karışımı koltuğunuzdan arındırmak için süngerinizi nemlendirip kumaşı siliniz. Bu aşamayı hiçbir kalıntı kalmayana kadar tekrar ediniz çünkü eğer koltukta kalıntı kalırsa kumaş sıkılaşıp sertleşebilir.
  5. Bütün koltuk sabunlu karışımla temizlendikten sonra, çıkmayan inatçı lekelere odaklanabilirsiniz. Sadece sıcak su ve temiz bir bez kullanarak kalan lekeleri dairesel hareketlerle ovunuz. Eğer gerekirse, çeyrek bardak kadar beyaz sirke ile 1 yemek kaşığı karbonattan hazırladığınız karışıma temiz bir bez batırarak lekeleri tekrar ovabilirsiniz.
  6. Ayrıca koltuğunuzu temizlemek için boraks bazlı bir temizleme tozu da kullanabilirsiniz. Paketin kullanma talimatlarına uyduğunuzdan emin olmalısınız.
0538 488 44 45