GARANTİLİ - HIZLI - TEMİZ

Koltuk Minder ve Yastıkları Nasıl Yıkanır

Koltuk Minder ve Yastıkları Nasıl Yıkanır Koltuklar sık kullanım mobilyaları oldukları için çok kolayca kir ve toza maruz kalabilmektedirler. Yüzeysel temizlemelerin yetmediği zamanlarda derinlemesine temizlik uzun süre temiz kalan dayanıklı koltuklar için elbette ki şarttır. Tabii ki de derinlemesine temizlik çoğunlukla profesyonel 33 koltuk yıkama tarafından yapılmaktadır. Fakat koltuk minderleri, yastık kılıfları ya da koltuk üstü örtülerinin temizliğinde evde kullanılacak yöntemler ile temizlik elde edilebilir.

 

Koltuk Minder ve Yastıkları Nasıl Yıkanır

Koltuk minderlerinin temizliği konusunda bir ayrım yapmak gerekecektir. Kimi koltuk minderleri koltukla bağdaşık bir şekilde tutulu kalır iken bazı koltuk minderleri ise sünger inden dahi ayrılabilen kılıflardan oluşmaktadırlar. Bu yüzden her ikisi içinde farklı temizlik yöntemlerinin uygulanması gerekecektir.

Koltuk minderlerinin temizliğinde her ne olursa olsun döşemenin türüne göre kumaş talimatında verilen yıkama özelliği dikkate alınmalıdır. Hangi sıcaklıkta, nasıl ve ne kadar süre yıkanması hakkındaki tüm bilgiler bu talimatta yer aldığı gibi kuruma hakkındaki detaylı bilgilere de yine buralardan ulaşılabilir.

Bir koltuk minderinin yıkanmasında öncelikle minderin kılıfı çıkarılır. Yıkama işleminin hemen öncesinde eğer ki varsa fermuar ya da çıtçıtlar kapatılır. Minder kılıfları elde yıkanacak sa soğuk su ile yıkanılması önerilir. Makinada yıkamalarda kullanım talimatına uyularak yıkanması önerilir. Elde yıkamada minder kılıflarının suya sokulmadan önce sudaki deterjan ya da sabun her ne kullanıldıysa su içinde iyice çözülmesi beklenir. Ardından kılıflar suya sokulur ve fazlaca çitilemeden nazikçe yıkanır ve durulamaya bırakılır.

Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.

Koltuk minderleri koltuk ile bağdaşık bir şekilde dizayn edilmiş ise çare elbette ki profesyonel bir yardım alarak doğru temizlik aletleriyle derinlemesine bir temizlik yaptırmak olacaktır. Fakat profesyonel yardımın yanında deterjan veya sabun ile nemlendirilmiş bir bez ile minder üstleri ıslak bırakılmayacak şekilde hafifçe silinir ve sonrasında kurumaya bırakılır. Tüm toz ve kirden arındırılmış olacaktır.

0538 488 44 45