GARANTİLİ - HIZLI - TEMİZ

Koltuk Temizliğinin Püf Noktaları

Ev temizliğinin en zor bölümlerinden biri şüphesiz ki koltuk temizliğidir. Koltuk Temizliğinin Püf Noktaları detaylar bu içeriğimiz de mevcut. Sizlerde koltuğumu nasıl en güzel şekilde temizlerim diyorsanız aşağıdaki içeriğimiz de bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Koltuk Temizliğinin Püf Noktaları

Ev temizliğinin en kısımlarından biri de koltukların temizlenmesidir. En çok kullanılan eşyalardan biri olan koltuklar aynı zamanda en çok kirlenen eşyalardandır. Fermuarlı ve kolayca çıkarılabilen koltuk kılıflarının temizliği de bir o kadar kolay olmaktadır. Çamaşır makinesinde yıkanabilen koltuk kılıflarının yanı sıra çıkarılabilen kılıfa sahip olmayan koltuklar için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değil.

Koltuk temizliğine başlamadan önce mutlaka elektrik süpürgesi ile süpürünüz. Böylece üzerindeki toz ve kalıntıların daha kolay bir şekilde temizlenmesini sağlarken aynı zamanda vakumlama özelliği ile kumaşın üzerindeki toz ve kalıntıları derinlemesine temizler.

Koltuk kılıflarını temizlemeye veya yıkamaya başlamadan önce mutlaka kumaşın üzerindeki etiketi okuyunuz. Kullanım koşullarında yer alan bilgilere göre makinada veya eldeyıkayınız. Ancak koltuk kılıflarını makinada yıkamadan önce fermuar veya çıtçıtlarınıkapatmayı unutmayınız.

Koltuk yüzeğinin deterjan yardımıyla temizlemeden önce kenar kısımlarında küçük bir bölgede deneme yapınız. Kullandığınız deterjanın koltuğunuzun rengini ağartmadığından ve kumaşa zarar vermediğinden emin olunuz. Temizleme aşamasında mümkün olduğunca az su kullanmaya özen gösteriniz. Böylece daha kısa sürede kurumasına ve koltuğunuzun üst yüzeyinin kurumuş olmasına rağmen süngerlerinin alt kısımlarının ıslak kalmasını önleyebilirsiniz.

Koltuk temizliği sonrasında koltukların tamamen kurumasına özen gösterilmelidir. Aksi halde ıslak veya nemli kalan koltuklar gerek sağlık açısından gerekse koltuğun kullanım süresi bakımından oldukça önemlidir. Farklı özelliklerde kumaşlara sahip olan koltukların temizlik aşamalarında olduğu gibi kuruma sürelerinde de değişkenlikler söz konusudur.

Elde veya makinada yıkanan kılıfların iyice durulanmış olmasına özen gösteriniz. Kılıfları elde yıkarken soğuk su kullanımının yanı sıra öncelikle deterjanın suda çözünmesini sağlayınız. Hassas kılıflarda ve koltuklarda çitileme ve yıkama esnasında hassasdavranmanız kumaşın daha az yıpranmasını sağlayacaktır.

0538 488 44 45