GARANTİLİ - HIZLI - TEMİZ

Koltuktan Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar

Koltuktan Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar koltuğunuzun dokusuna zarar vermeden önce temizlemeniz gerekir. Bu temizliği de birkaç kolay yöntem uygulayarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Kusmuk Lekesi çıkartma yöntemleri

33 koltuk yıkama sizi bu kusmuk lekesinden zahmetsizce kurtarabilir.

Koltuktan Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar

Koltuktan Kusmuk Lekesi Nasıl Çıkar

Eğer koltuğunuzda kusmuk lekesi varsa hiç vakit kaybetmeden hemen müdahale etmeniz gerekir. Katı bir kusmuk ise koltuğunuza bulaşan koltuğun yüzeyine zarar vermeyecek şekilde spatula yardımı ile kabasını temizleyebilirsiniz. Spatula ile temizleme işlemine başlamadan önce kağıt peçete veya kağıt havlu ile kusmuk lekesini yüzeyden emdirmelisiniz.

Daha sonra spatulayı kullanarak kusmuk lekesinin kabasını aldıktan sonra detaylı temizleme işlemine geçmeniz gerekiyor. Kusmuk lekesinin koltuktan çok uzun zaman kalmaması için elinizi çabuk tutmalısınız. Aksi takdirde leke yüzeyde uzun kaldığında halınızın üzerinden kusmuk kokusunu temizlemek oldukça zor olacaktır.

Koltuktan Kusmuk Kokusu çıkartma

Özelliklede çocuklu evlerde sık yaşanan bir sorundur. Koltuktaki kusmuk lekesi. Küçük veya büyük çocukların hatta yetişkinlerin bile zaman zaman yaşadığı rahatsızlıklar nedeni ile istemsiz kusma durumu ortaya çıkabilir. Bu aniden olan bir şey olduğu için eğer evinizde iseniz koltuk her yer kusmuk lekesi olabilir.

Koltuktaki kusmuk lekesi nasıl çıkar? Kusmuk nasıl temizlenir?

Bilmeniz gerek eğer kusmuk temizleme işini bilmiyorsanız koltuğunuzdan lekesi çıksa dahi kokusundan kurtulamazsınız. Yazımızın başında kusmuğun kabasını nasıl temizlemeniz gerektiğinden bahsetmiştik şimdi yazının devamını okumalısınız daha detaylı temizlik işlemi için.

Kullanılacak Malzemeler

Kabasını temizleme işlemini yaptıktan sonra.

1 çay kaşığı çamaşır deterjanı ve 1 bardak sıcak suyu karıştırıyorsunuz bu karışıma elma sirkesi ve ya üzüm sirkesi ekliyorsunuz 1 yemek kaşığı. Daha sonra eski bir diş fırçası veya küçük bir fırça yardımı ile temizleme işlemine başlıyorsunuz. Fırçayı yaptığınız karışıma batırarak koltuğunuzun kusmuk lekesinin çıktığını görünceye kadar fırçalıyorsunuz.

Fırçayı çok ıslatmamak için suyun içine çok batırmamalısınız eğer fırça çok ıslak olursa su koltuğun alt kısmına da geçer ve kusmuk kokusu halının iç yüzeyine kadar işler. Böyle bir durum olursa koltuğunuzun altına hemen bolca kağıt havlu koyun ve fırça ile temizleme işlemi bitene kadar orada kalsın. Suyun fazlasını çekmesi için bu önemli bir adım su halının diğer taraflarına yayılmamalı.  İlk etapta kusmuk lekesi nasıl temizlenir öğrenip uyguladığımıza göre şimdi gelelim kusmuk kokusunu koltuktan temizleme işlemine.

Öncelikle kabasını alıp fırçalama yöntemi ile de detaylı temizlediğimiz kusmuk lekesi yenilen yemeklere göre yağlı ve çok fazla kokulu olabilir. Kusmuk lekesini çıkarttığımızdan emin olduktan sonra saç kurutma makinesi ile ıslak bölgeyi kabaca kurutalım. Daha sonra lekenin olduğu bölgeye 1 çorba kaşığı karbonatı dökelim ve lekenin üzerinde üç beş dakika bekletelim bu hem oluşacak bakteriyi önlemek hem de koltuk yüzeyindeki kusmuk kokusunu gidermek için çok önemli bir adım.

karbonat halının lekeli yüzeyinde bekledikten sonra elektrik süpürgesi yardımı ile karbonatı koltuktan temizleyelim. koltuğunuzdaki kusmuk lekesinden ve kokusundan kurtulmuş oldunuz.

Kurumuş kusmuk lekesi çıkartması

Eğer çok yağlı ve salçalı yemek yemiş birisi koltuğa kusmuş ise temizleme işlemi biraz daha uğraştırıcı olabilir. Birde kusmuk lekesi koltuk üzerinde çok beklemiş ise bu da sizi uğraştıran bir temizleme işlemi anlamına gelmekte. Her iki durumda da gene her zaman yaptığımız gibi spatula ile kabasını temizliyoruz fakat bu sefer kullandığımız malzemeler biraz değişiyor. Önce yağlı ve salçalı yemek yemiş birisinin kusmuk lekesi nasıl temizlenir onu açıklayalım.

Böyle bir durumda kullanacağımız malzeme

1 bardak sıcak su,
1 çorba kaşığı karbonat
4 çorba kaşığı sirke
bu malzemeleri karıştırdığınızda hafif köpüren bir sıvı elde etmiş olacaksınız bu da Koltuğunuza işlemiş lekenin çıkmasına yardımcı olacak.

Aynı şekilde fırçalama yaparak temizliyoruz ve daha sonra fön makinesi ile kurutuyoruz ve ardından kokusunu önlemek için limon kolonyası döküyoruz ve bir iki dakika bekletiyoruz ve sonra yeniden fön makinesi ile kurutuyoruz böylece hem lekeden hem de kokudan kurtuluyoruz. Kurumuş kusmuk lekesi için de aynı yöntem çok işe yarayacaktır.

0538 488 44 45