GARANTİLİ - HIZLI - TEMİZ

Yataktaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar

Yataktaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar Yataktaki kan lekesi temizlenmesinde en önemli detay su ile çitileyerek yıkamanız dır. Kumaşa zarar vermeden sadece su ile yatak çitilenmelidir.

Yataktaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar

Kurumuş ya da yaş olan kan lekesinin çitilenme sinden sonra fazlalık akar ve yeni bir leke meydana çıkar. İşte bu lekenin çıkası adına uygulanacak belli başlı uygulamalar bulunur. Bunlar;

Yataktaki kan lekesini çıkarmada sorun yaşıyorsanız biz bu konuda sizin için profesyonel bir yatak yıkama yapabiliriz bizi arayınız.

Kan Lekesi Nasıl Çıkar

Yataktaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar

Soğuk ve Tuzlu Su Uygulaması

Gerekli malzemeler

1 bardak soğuk su
2 çay kaşığı tuz
Sprey şişe
1 su bardağı soğuk suyun içine 2 çay kaşığı tuzu karıştırın ve çözülmesini sağlayın. Bu karışımı sprey şişenin içine doldurun. Sprey şişeniz bulunmuyorsa temiz beyaz bir bez ile de uygulama yapabilirsiniz. Karışımı alana uygulayın. Özellikle büyük lekelerde kenarlardan iç kısma doğru uygulama yapmanız lekenin yayılmasının önüne geçer. Ardından temiz bir bez yardımı ile kurumuş kan lekesini silerek temizleyin. Kurumuş kan lekesi çarşaf üzerinde ise aynı işlemi uygulayın ve çamaşır makinesinde yıkayın. Yataktaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar sorunuza ilk çözüm

Hidrojen Peroksit Uygulaması

Gerekli malzemeler

% 3 hidrojen peroksit
Temiz ve kuru bir bez
Soğuk su
% 3 hidrojen peroksit yardımı ile alanın lekelenme işlemini yapın. Kan lekesi nasıl çıkar kapsamında bu şekilde 30 saniye boyunca bekletin. Temiz ve beyaz bir bez yardımı ile üzerinden hafifçe ovun. Sonrasında alanı soğuk su ile iyice lekeleyin ve kurumaya bırakın.

Tuz ve Hidrojen Peroksit Yöntemi

Gerekli malzemeler

2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/4 fincan hidrojen peroksit
1 yemek kaşığı tuz
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır ve macun kıvamına getirilir. Macun kıvamına gelen bu karışım kan lekesi olan bölgeye sürülür. Sürülen karışı kuruması için beklenir. Kurumasının ardından macunun vakum ile çekilmesi gerekmektedir. Vakumlama işlemi leke kaybolana kadar uygulanır.

Yatakta Bulunan Kurumuş Kan Lekesi Nasıl Çıkar?

Amonyak Kullanımı

Kurumuş kan lekesi için amonyak kullanımı oldukça etkili olan bir yöntemdir. 1 litre suyun içine 2 yemek kaşığı amonyak dökün ve çözülmesini bekleyin. Hazırlanan karışı bir bez yardımı ile lekenin üzerine sürün. Bir süre beklettikten sonra lekenin çıktığını gözlemleyebilirsiniz. Ardından temiz bir bez yardımı ile durulama işlemini yapın.

Diş Macunu Kullanım

Kurumuş kan lekesi olan bölgeye diş macunu sıkın. Diş fırçası yardımı ile lekenin üzerine acunu iyice dağıtın. Diş fırçası yoksa eliniz ile de yayabilirsiniz. Tüm lekenin üzerine diş macunu yayıldıktan sonra kurumasını bekletin. Sonrasında soğuk su yardımı ile lekeyi tamamen çıkana kadar silin.

Tükürük Uygulaması

Kurumuş olan kanı çıkartmanın diğer bir yöntemi de kendi tükürüğünüzü kullanmanızdır. Tükürükte bulunan enzimler kan lekesini parçalar. Lekenin üstüne tükürün birkaç dakika boyunca bekleyin ve ardından soğuk su ile silin. Bu uygulama küçük lekeli alanlar için kullanılır.

Yataktaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar Oksijenli Su Kullanımı Tavsiyesi

Yeni meydana gelen kan lekeleri için oksijenli su kullanımı yapabilirsiniz. Yalnız bu uygulama çarşaflarda yapılamayabilir. Çünkü oksijenli suyun ağartma özelliği bulunur. Bu özelliğinden dolayı dikkatli olunması gerekmektedir. Oksijenli suyu yatağın ya da çarşafın görünmeyen bir bölgesinde uygulayarak ağarma olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz. Oksijenli suyu kullandığınız miktar kadar içine soğuk su koyanız gerekir. Bu karışı temiz bir kabın içinde temiz bir bez ile uygulanmalıdır. Ardından lekeli olan bölge temiz bir bez ile lekelenerek silinir.

0538 488 44 45